Читај ми!

Sva „iznenađenja“ Sajma automobila u Njujorku

Teško da može da nadmaši Sajam automobila u Ženevi, ali predstojeći auto-šou u Njujorku može bar da pokuša da ne zaostane previše predstavljajući bar polovinu tako uzbudljivih noviteta. No, pred organizatorima je gotovo nemoguća misija jer su neki proizvođači, poput „Ferarija“ i „Lamborginija“ odustali od učešća zbog uštede vremena i resursa.

Bez obzira na odustajanje nekih velikih imena, na Sajmu automobila u Njujorku biće sasvim dovoljno modela koji će sve prisutne ostaviti bez daha.

„Meklaren“ će predstaviti svoj novi model sportskog kupea od 180.000 dolara, koji će biti prava konkurencija „audiju R8“, „poršeu 911“ i „ferariju kaliforniji“. 

„Rols-rojs“ će takođe pokazati nešto posebno - "Phantom Drophead Coupe" sa ekstravagantnom unutrašnjošću, vunenim patosnicama i sedištima od crvene kože.

„Lajons motors“ predstaviće svoj "LM2 Streamliner" model, od 1.700 konjskih snaga, za koji se očekuje cena od preko milion dolara. Pretpostavlja se da će moći da razvije brzinu od 100 kilometara na čas za 2,2 sekunde uz pomoć svog "V8" motora, a proizvodiće se u Njujorku.

"EXP 10 Speed 6 Concept", „Bentlijev“ model koji je pobrao dobre kritike u Ženevi za stil i obećavajuće performanse, naći će se i u Njujorku.

„Ako se ne zaljubite u automobil na prvi pogled, onda je to njegov neuspeh“, rekao je Sang Jap Li, glavni dizajner ovog modela.

Za većinu kupaca pristupačniji „Mercedes“, „Kadilak“, „Be-Em-Ve“, „Audi“, „Lend rover“ i „Jaguar“ predstaviće samo po neku novost vezanu za njihove već postojeće popularne modele.

„Kadilak“ će predstaviti i svoj "CT6", novu limuzinu koja bi trebalo da bude konkurent „Be-Em-Veovoj“ seriji 6, dok će ova kompanija predstaviti svoj "Alpina B6 Gran Coupe", sportski automobil sa dvoje vrata.

Automobil će imati 540 konjskih snaga i razvijati brtinu od 100 kilometara na čas za 3,7 sekundi. Ujedno je jedan od najlepših modela ove kompanije.

„Mercedes“ će predstaviti još sportskih modela, kao što su novi "GLE" i "G65AMG", dok će se „Audi“ predstaviti pre svega sa električnim "A3 e-Tron" i modelima "Q7", "S6", "A6", i "TT" za 2016. godinu.

„Jaguar“ će predstaviti svoju "XF" limuzinu koja će se takmičiti sa „Mercedesovom E klasom“, „Be-Em-Vevom“ petom serijom i „Audijem A6“ i njihovim moćnim F tipom.

„Vulkan“ kompanije „Aston Martin“ se iz Ženeve seli u Njujork, a „Leksus“ će predstaviti novu generaciju "RX", modela prekretnice koji je postao sveprisutan nakon svog lansiranja 1998. godine.

Potpuno tajnovit je „Porše“ o kojem se jedino zna da će prvi put prikazati svoj kabriolet za koji kažu da poseduje radikalno visoke performanse. To je jedino što su saopštili o ovom misterioznom automobilu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво