Читај ми!

BMV u Ženevi predstavio "Gran Tourer" sa sedam sedišta

BMV-ov mini-van prvo javno pojavljivanje imao je na Ženevskom salonu automobila. "BMW 2 Series Gran Tourer" je prvo vozilo nemačkog proizvođača koje ima sedam sedišta.

Za sve one kojima je "Active Tourer" suviše mali, stiže "BMW 2 Series Gran Tourer", koji je 21 centimetar širi i pet centimetara viši, sa prostranijom kabinom, strmijim zadnjim staklom, što mu daje dodatni prostor, kao i većim zadnjim vratima koja olakšavaju ulazak u drugi i treći red sedišta.

Dugačak je četiri i po, širok 1,8, a visok 1,6 metara. Osim toga, međuosovinsko rastojanje poraslo je za 110 na 2.780 milimetara.

"Gran Tourer" se sa prednje strane ne razlikuje mnogo od svog prethodnika, dok se sa zadnje strane njegova silueta menja zbog manje kosog i kraćeg zadnjeg stakla. Što se tiče unutrašnjosti, automobili koriste kontrolnu tablu i dugmad koji se proizvode u Lajpcigu.

Automobil u standardnoj varijanti dolazi sa dva reda sedišta i pruža smeštaj za pet odraslih putnika i njihov prtljag. Treći, crveni, dostupan je kao opcija – obaranjem poslednja dva sedišta dobija se potpuno ravan pod u gepeku, izveštava bmwblog.com.

U verziji sa pet sedišta, zapremina prtljažnika iznosi od 645 do 805 litara, kada je drugi red sedišta pomeren napred. Obaranjem naslona, na raspolaganju je maksimalnih 1.905 litara.

Kupcima će biti ponuđeno šest benzinskih i dizel motora, sa tri i četiri cilindra. Osnovni benzinski model je 216i (proizvođač nije saopštio njegove specifikacije). Na raspolaganju su još i turbo benzinac 218i - trocilindrični motor zapremine jedan i po litar koji proizvodi 136 konjskih snaga. Četvorocilindrični 220i sa dva litra zapremine razvija 192 konjske snage.

Dizelaše zastupaju 216d sa jednoipolitarskom trocilindričnom jedinicom sa 116 konjskih snaga, zatim 218d sa dvolitarskim motorom koji proizvodi 150 konjskih snaga, i 220d xDrive - dvolitraš koji razvija 190 konjskih snaga, a snaga se prenosi na sva četiri točka koristeći osmostepeni automatski menjač.

Osim 220d xDrive, sve ostale verzije standardno su opremljene šestostepenim ručnim menjačem. U ponudi je opcioni šestobrzinski automatski Steptronic.

Početna cena "Gran Tourer" je 28.650 evra.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи