Читај ми!

„Soni M4 akva“ – vodootporna sa dvodnevnom baterijom

Vrh „Sonijeve“ ponude pametnih telefona i dalje zauzima Z3, punih šest meseci, što je za japanskog proizvođača neuobičajeno dug period. Dok javnost još željno iščekuje i nada se nasledniku Z4, „Soni“ je u Barseloni predstavio „M4 akva“, slabiju, jeftiniju i vodootpornu verziju Z3 sa baterijom koja traje puna dva dana.

Za početak, „Soni“ je prilično samouvereno predstavio novi model sa ekranom dijagonale pet inča, koji može da izdrži dva dana sa jednim punjenjem baterije. Japanska kompanija ističe da će baterija od 2.400 miliamper sati bez problema izgurati 48 sati sa displejom rezolucije 720 piksela i Stamina Mode 5.0.

Vodootpornost je ključna osobina. Telefon može da provede 30 minuta na dubini od metar i po. Osim toga, za razliku od pređašnjih modela, USB port ne mora da se pokriva i sve dok se dobro osuši nakon vađenja trebalo bi da funkcioniše bez problema.

Kamera za leđne strane ima 13 megapiksela, dok je prednja uobičajenih pet megapiksela sa specijalnim dugmetom sa strane za zastor i aktiviranje kamere, čak i kada je telefon ugašen.

U skladu sa time što je slabiji od Z3, „M4 akva“ je i lakši – samo 136 grama. U sebi ima osmojezgarni 64-bitni procesor "Qualcomm Snapdragon 615". Ima dva gigabajta radne memorije i osam gigabajta interne memorije sa mestom za mikro SD karticu.

Sa cenom od 299 evra (330 dolara) „Soni“ sa „M4 akva“ pokušava da se probije na tržište pristupačnijih modela pametnih telefona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво