Be-Em-Ve i „rols-rojs“ više nije moguće ukrasti mobilnim!

Nemački proizvođač automobila Be-Em-Ve je saopštio da je ispravio sigurnosni propust zbog kojeg je lako bila moguća provala u njegovih čak 2,2 miliona prodatih automobila.

Бе-Ем-Ве и „ролс-ројс“ више није могуће украсти мобилним! Бе-Ем-Ве и „ролс-ројс“ више није могуће украсти мобилним!

Kompanija kaže da su taj problem imali modeli njenih marki Be-Em-Ve, „mini“ i „rols-rojs“ s tehnologijom "ConnectedDrive" koja vozaču omogućava pristup nekim funkcijama automobila pomoću pametnog telefona.

Nemački automobilski klub ADAC koji je otkrio grešku prošlog leta, kaže da su hakeri mogli da presretnu mrežni saobraćaj iz auta i da otvore prozore i vrata.

Ipak, nema izveštaja da se takva provala i desila.

Be-Em-Ve je saopštio u petak da hakeri, međutim, nisu mogli i da pokrenu ili ugase motor automobila.

Ljudi iz kompanije kažu da je problem popravljen preko interneta, automatskim ažuriranjem programa kompjutera u automobilima koji su problem imali, i da vlasnici ne moraju da preduzmu bilo šta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи