Читај ми!

Kaiš koji popušta pred hranom!

Ovo je "Belty", pametni kaiš koji je se automatski podešava u zavisnosti od toga koliko ste jeli ili vežbali tog dana.

Ako ste od onih kojima je potpuno normalno da popuste kaiš posle obroka, na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES) pojavio se neko, tačnije nešto što će umesto vas obavljati taj „težak“ zadatak.

Zove se "Belty" i reč je o kaišu sa pametnom šnalom koja se sama podešava tokom dana, u zavisnosti od toga koliko ste pojeli ili koliko ste vežbali pa se „stanjili“.

Takođe, vodi računa o vašem zdravlju generalno – „gurka“ vas kada predugo sedite.

Predstavila ga je francuska firma "Emiota" i funkcioniše tako što je opremljen malim senzorima, akcelratorom i žiroskopom – tačno zna koliko se krećete i da li biste morali biti aktivniji.

Pametna šnala kaiša se povezuje sa aplikacijom koja mapira podatke prikupljene tokom dana. Na osnovu njih plasira povratne informacije i sugestije koje odgovaraju podešavanju kaiša u realnom vremenu.

Zapravo, unutar šnale se nalazi nekoliko motora koji stežu i popuštaju kaiš na osnovu obima vašeg struka, što znači da spada u proizvode koje jedanput kupite i možete da ih koristite... pa, do kraja života. 

Međutim, još uvek nije jasno hoće li "Belty" zaživeti ili ostati sajamska „fora“.
Jer, prototip je baziran na metalu, što neće svakom prijati non-stop oko struka. Zbog težine, posebno.

Predstavnik firme je izjavio za sajt Mešabl da će cena biti visoka, jer reč je o luksuznom proizvodu, pa bi to mogla biti još jedna otežavajuća okolnost.

Vreme pojavljivanja na tržištu takođe nije saopšteno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво