Читај ми!

Veliki povratak „majbaha“!

„Dajmler“ je ponovo pokrenuo „majbah“, najprestižniji automobil iz svoje garaže, ovoga puta ne kao odvojenog proizvođača već kao brend „Mercedes-benca“. Na losanđeleskom „Motor šouu“ sada je službeno i predstavljen „mercedes-majbah S 600“.

Novi „mercedes-majbah S klase“, kako mu naziv kaže, temelji se na „mercedes-bencu S klase“, s tim da ima neke izmene.

Međuosovinski razmak povećan je za 200 milimetara, na 3.365 milimetara, tako da je ukupna dužina 5,4 metra.

Promena na eksterijeru ima, ali su one zanemarive. Ipak, neke od njih su: malo doterana prednja rešetka, zadnja vrata 66 milimetara da se oslobodi prostor za treći prozor, iza kojega je postavljen elegantni logotip „majbah manufaktur“.

Ono gde novi „majbah S 600“ dolazi do izražaja svakako je unutrašnjost. Svaka plastična površina kod S klase – ovde je zamenjena kožom, od okvira prozora pa sve do podnožja. Zbog 20 centimetara veće dužine, primarno će se povećati prostor za noge putnika.

Tu su još i prilagodljiva sedišta izrađena od najboljih materijala u kojima će se putnici osećati kao u fotelji. Ono što je „Mercedesov“ predstavnik na losanđeleskom „Motor šouu“ naglasio je i to da je novi „majbah“ trenutno najtiši automobil na svetu, usprkos velikim prozorima.

Što se tiče motora, S 600 će pokretati 6.0 V12 tvin-turbo AMG-ov motor od 530 konjskih snaga.

S vremenom, „Mercedes“ će proširiti „majbahovu“ liniju automobila na S 500, i S 400 4-Matik. S 500 će pokretati tvin-turbo V8 od 455 konjskih snaga, dok će S 400 pokretati V6 turbo motor od 333 konjske snage.

Prodaja novog „majbaha“ počinje u februaru, a cena će iznositi oko 130.000 funti.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи