Читај ми!

Kako da zaradite na „Jutjubu“? Lako!

Imate računar i sigurno slušate muziku na „Jutjubu“. Videli ste da je mnoge od pesama koje volite slušalo na milione ljudi, a verovatno i načuli da se uz pomoć „Jutjuba“ može i zaraditi.

Padanje na nos, ubacivanje bombona u gazirano piće, smejanje beba samo su neki od amaterskih snimaka koji se na internetu rado gledaju. Nekad i više puta zaredom.

I pored stotina hiljada pregleda moguće je da vlasnici klipa ništa nisu zaradili, a mogli su. Trebalo je samo da prijave Jutjubu da dozvoljavaju reklamu.

Oni koji jesu, dobro su zaradili. Možda i vi možete da budete među njima čak iako niste muzička zvezda.

„Najgledanija je zabava. Međutim, postoje takozvane niše. Dakle - praktični saveti. Da li je to kozmetika, da li je to način kako da vežete kravatu, da li je to način kako da popravite automobil, kako da uradite nešto na mobilnom telefonu, kratki saveti te forme, fenomenalno prolaze“, ističe marketing analitičar Srđan Erceg.

Računica je jednostavna - ukoliko neko pogleda reklamu pre vašeg klipa, zarađujete šezdeset odsto od sume koju je uzeo Jutjub. Ako ga pogleda neko iz Sjedinjenih Država ili drugih bogatijih zemalja, možete zaraditi do tri dolara po kliku.

„Neki su uspeli da postanu i milioneri tako što su na Jutjubu uradili pravu stvar u pravo vreme, ali tu vam već treba malo sreće. Ono što je sigurno jeste - ako možete da nađete nešto što je zabavno, na primer, sadržaj za decu. Deca su najverniji korisnici Jutjuba“, navodi Erceg.

Ukupno - 105 miliona puta. Toliko iznosi gledanost drugog najpopularnijeg Jutjub kanala u Srbiji. Iza njega stoji kompozitor, grafički dizajner i otac malog Maksima koji je junak u više klipova, na više jezika, čak i na kineskom.

Nažalost, ni izbliza nije milioner jer je Jutjub reklama u Srbiji veoma jeftina. Takođe, kada je registrovao svoj nalog, obavezao se da će naplata ići preko nemačke firme jer je Srbija bila van Jutjubovog platežnog polja. Ipak, tvrdi da se ovaj posao isplati.

„Zarada, nećete verovati, raste svaki mesec. Znači, za 20 odsto. Drugari su mi rekli, blago tebi, ti dok spavaš zarađuješ“, kaže Nikola Tomić.

One koji bi da rade sa Jutjubom savetuje da nipošto ne snimaju nasilje jer to jednostavno ne prolazi. Dužina klipa je veoma važna.

„Pažnja pada posle tri minuta. Bukvalno, do tri minuta šta se ispriča, ispriča se. Moje iskustvo je takvo i pouka za ljude koji požele da se bave ovim poslom je da krenu da prave nešto interesanto, nešto zanimljivo, ali prvobitno na engleskom“, objašnjava Nikola.

Oni kojima je Jutjub nezanimljiv kao izvor zarade, a imaju foto-aparat, svoje fotografije mogu prodavati i za pet evra po preuzimanju na brojnim specijalizovanim sajtovima, ali to je već druga priča.

A, ako se i dalje pitate čiji je kanal najgledaniji u Srbiji, odgovor je - Cece Ražnatović.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво