Читај ми!

Iz Kine stiže poseban dvotočkaš

Iz Kine će uskoro na srpsko tržište stići neobična naprava koja će moći da vas preveze na posao, a neće morati da se registruje. Puni se osam sati, domet joj je 40 kilometara, a koštaće 2.000 evra.

Pijaca automobila uvek je bila poligon za predstavljanje novih proizvoda. Posle samo četiri godine od prezentacije „Honde“ na Ženevskom salonu automobila, na Bubanj Potok pored prasića koji se okreću na ražnju i ljutih pljeskavica, polovnih automobila iz Italije i Holandije sa diskretno smanjenom kilometražom, stigla je iz Kine neobična naprava koja košta koliko i jedan polovni automobil.

Ona razvija brzinu do 20 kilometara na čas. Njena glavna prednost je što ne morate da imate dozvolu i potrošnja struje je toliko mala da je jeftinije njome ići na posao nego gradskim prevozom.

„Puni se osam sati, a 40 kilometara je domet. Ne traži registraciju, a kad stigne u Srbiju koštaće negde oko 2.000 evra. Sve zavisi od dažbina koje će se morati platiti u Srbiji“, ističe prezenter.

Pored većeg modela, Kinezi su izložili i modele manjeg transportnog sredstva sa samo jednom gumom koji može da stane u ranac. Njegovo punjenje je samo četiri sata, a mogućnosti velike.

Može da se kreće i napred i nazad, a komande za to dobija pokretanjem tela, pa je potrebno malo veštine da bi se njime manevrisalo.

„Može da ide 40 kilometara i da razvije 18 kilometra na sat“, kaže Lu Fendun, trgovac iz Beograda.

Budući kupci imaju različita mišljenja. Neki kažu da može da zameni auto, neki da ne može.

Bilo bi krajnje vreme da naša država donese i zakonske osnove za korišćenje električnih i specijalnih vozila ovakvog tipa. Ako sada želite da registrujete vozilo čiji je pogon isključivo struja doživećete mnoštvo neprijatnosti da bi vam na kraju rekli da ne mogu da urade saobraznost sa standardima za registraciju.

Ako hoćemo u Evropu, moraćemo brže da se prilagodimo i ovakvim svetskim novotarijama.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво