Читај ми!

„Gugl“ razvio dostavne dronove

Nakon „Amazona“, koji je ranije objavio da radi na projektu bespilotnih letelica, sada je i „Gugl“ otkrio tajni projekt „Krilo“ (Wing). Radi se o projektu sa dronovima, koje će isporučivati male pakete na tačnu lokaciju. Nešto kao leteći poštari.

Bespilotne letelice su najnovija tehnološka inovacija na području transporta i dostave stvari. Dronovima se upravlja kompjuterski, odnosno preko mreže.

„Nove letelice otvoriće potpuno novi pristup dostavi robe. Ujedno smanjuju troškove, vreme dostave i ne zagađuju životnu sredinu“, kažu iz „Gugla“.

Projekat je razvijan protekle dve godine u Australiji, a sada je objavljen i video-snimak kojim se pokazuje kako sve funkcioniše.

Australijski farmer Nil Partfit poručio je hranu za pse, a već za nekoliko trenutaka paket je spušten u njegovo dvorište na oduševljenje njegovog ljubimca.

Dronovi se pre leta programiraju da isporuče paket na određenu lokaciju, a potom pomoću satelitske navigacije određuje put i preračunava vreme dostave. Prvobitno su zamišljeni da isporučuju defibrilatore ili lekove u hitnim slučajevima, ali će sasvim sigurno pored te naći i druge primene.

Iz „Gugla“ ističu da im je potrebno još nekoliko godina za usavršavanje proizvoda.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи