Sa „Guglom“ u šetnju Beogradom, Nišom i Novim Sadom

„Gugl strit vju“ (Google Street View) servis postao je dostupan i u Srbiji, a korisnici od danas mogu virtuelno da se prošetaju ulicama Beograda, Niša i Novoga Sada i lakše pronađu potrebne lokacije.

Sve što je potrebno da bi korisnik pristupio servisu jeste da na „Gugl mapama“ zumira na najniži nivo ili jednostavno prevuče narandžastu Pegman ikonicu sa leve strane mape, na ulicu koja je plave boje. Potom se možete virtuelno kretati, za sada, ulicama Beograda, Novog Sada i Niša, uživajući u prikazu od 360 stepeni.

„Strit vju“ vozila su ovih dana ponovo na ulicama Srbije kako bi obezbedila pokrivenost i drugih gradova i lokacija u Srbiji.

„Guglova“ vozila sa kamerama prvi put su na srpskim ulicama viđena u oktorbu kada je počela akcija fotografisanja ulica po najvećim gradovima.

Ova inače besplatna opcija „Gugl mapa“, koja je predstavljena u maju 2007. godine, do sada je dostupna u 56 zemalja širom sveta.

Ona omogućava virtuelno istraživanje i šetnju gradovima preko panoramskih slika napravljenih na nivou ulice, a dostupna je i na „Gugl ert“ i „Gugl maps“ za mobilne uređaje.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво