Читај ми!

Dugi beli tragovi vrebaju sa neba?

Već duže vreme kruže razne teorije o geoinženjeringu. I dok većina tvrdi da je zaprašivanje iz vazduha bezazleno i da služi isključivo u borbi protiv globalnog zagrevanja, Nasin naučnik Rajli Djuren ne isključuje mogućnost zloupotrebe, dok švedska političarka Pernila Hagberg tvrdi da je to eksperiment američke obaveštajne i bezbednosne agencije - CIA i NSA.

Naučnik i glavni inženjer u Nasinoj laboratoriji „Džet propalžon“ (Jet Propulsion) Rajli Djuren, zaintrigirao je javnost izjavom da je moguća zloupotreba geoinženjeringa za meteorološku kontrolu planete, piše Dnevno.hr.

Naime, Djuren je objasnio da je moguće da se zaprašivanje atmosfere u ime klimatskih promena teškim metalima iskoristi u negativne svrhe.

To je kao mikročipovanje planete, upozoravaju aktivisti - planeta više ne „diše“ po božjoj volji, nego po volji nečijeg uma koji pokušava da uspostavi potpunu kontrolu nad životnim ciklusima.

Čime se sve zaprašuje Zemlja nikada nećemo znati. Postoje studije koje su dokazale, na uzorku kiše iz celog sveta, prisustvo teških metala.

Kemtrejls i geoinženjering nisu spekulacije o teoriji zavere niti naučna fantastika kako su mnogi mislili. To je „istina“ koja se u tajnosti odvija već nekoliko decenija u našoj atmosferi.

Nakon što je priznanje stiglo od Ujedinjenih nacija, sada je potvrdila i Nasa koja je nedavno održala javnu prezentaciju putem lajv strima o klimatskim promenama i geoinženjeringu na svom JPL tehnološkom institutu Kalifornije.

Šta je uopšte geoinženjering? On obuhvata strategiju za borbu protiv globalnog zagrevanja. Reč je o globalnoj, ljudskom rukom izazvanoj intervenciji koja se tiče Zemljinog prirodnog klimatskog ciklusa.

Na nemačkoj nacionalnoj i najvećoj televiziji Ze-De-Ef (ZDF) prikazana je emisija o geoinženjeringu, a tamošnji stručnjaci su pokušali da objasne šta je krajnji cilj tog projekta. Potvrđeno je da neoznačeni avioni kruže našim nebom i zaprašuju atmosferu. Naime, tragovi na nebu svakim danom su sve vidljiviji.

Prema njihovim navodima, takozvana mreža otrova“ oko planete sprečava globalno zagrevanje.

Za zaprašivanje se koristi sumpor koji se navodno u avionu spaljuje i pod visokim temperaturama pretvara u sumpor-dioksid. Stručnjaci tvrde da sumpor-dioksid sprečava globalno zagrevanje, tako što formira hladni omotač oko zemlje, i napominju da čestice otrovnog sumpor-dioksida nemaju snagu da padnu na Zemlju.

Povodom vesti o zaprašivanju oglasila se i švedska političarka Pernila Hagberg, predsednica stranke Zelenih.

„Dugi beli tragovi, oblačne sumaglice na plavom nebu iz neobeleženih aviona, nisu uobičajeni tragovi“, rekla je Hagbergova optuživši američku obaveštajnu agenciju (CIA) i američku bezbednosnu agenciju "US National Security Agency" (NSA) da eksperimentiše.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво