Читај ми!

Američka vojska se oprema „Crnim vitezovima“

Ministarstvo odbrane SAD predstavilo je leteći kamion "Black Knight Transformer", revolucionarno vozilo rudimentarnog izgleda i maštovitih performansi, čudo od tehnike koje će imati i daljinsko upravljanje.

Krajem 2010. godine ministarstvo odbrane SAD započelo je projekat izrade letećih vozila, na kojima radi nekoliko kompanija.

I dok se sa velikim nestrpljenjem očekuju leteći terenci, kompanija "Advanced Tactics Inc" iz El Segundoa predstavila je svoj prvi vojni leteći kamion, prenosi portal Dnevni avaz.

Iza imena "Black Knight Transformer" stoji vozilo prilično rudimentarnog izgleda i maštovitih performansi.

Ovaj revolucionarni kamion sposoban je da vertikalno uzleti i sleti, kao i da se podigne do visine od 3.000 metara i pritom ponese teret do 2.000 kilograma, a najveća prednost je što po standardnim saobraćajnicama može da dostigne brzinu od 112 kilometara na čas.

Čudo od tehnike "Black Knight Transformer" imaće i opciju daljinskog upravljanja.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се