broj komentara 12 pošalji komentar
(četvrtak, 21. nov 2019, 10:06)
anonymous [neregistrovani]

Заједно смо дизали мостове

И на земљи и у ваздух. А растављени мора душу ђаволу да продамо како бисмо саградили неки. Поздрав!

(četvrtak, 21. nov 2019, 10:20)
anonymous [neregistrovani]

Film daje jedan realan prikaz

Film daje jedan realan prikaz stanja na terenu gde mislim da su u filmu prikazani i četnici i ustaše kao saradnici okupatora dok recimo u filmu Hajrudina Krvavca, 'Valter brani Sarajevo' nema ni jednog ustaše, iako su bili dominantna vojska u Sarajevu i bili su u scenariju koji je pisao stari Sarajlija Momo Kapor a čiji su roditelji takođe ubijeni od strane ustaša ali Krvavac nije hteo da ih ima u svom filmu, što je bilo najblaže rečeno ulepšavanje istorije.

(četvrtak, 21. nov 2019, 11:49)
anonymous [neregistrovani]

Наслов

Комунистичка пропаганда , уложили су милијарде у стварање лажних јунака . Ни данас Срби не могу да се освесте и да виде колику су нам штету направили . Чисто зло !

(četvrtak, 21. nov 2019, 13:29)
anonymous [neregistrovani]

Most

Nije bilo potrebno "izmišljati" junake, oni su postojali i ostajali u sećanjima preživelih. Etika, solidarnost i kult "ranjenog borca" bili su toliko jaki, da su i neprijatelji ostajali zbunjeni o čemu danas može da se čita u digitalnoj nemačkoj arhivi. Josip Broz je voleo film i ulagana su velika sredstva, to je nesumnjivo. Nesumnjivo je i da su partizani davali ono najdragocenije - živote. Samo me u komentarima poštedite kukumavčenja nad "ugroženim srpskim interesima", poštenim četnicima i bla bla bla....

(četvrtak, 21. nov 2019, 13:31)
Djordje Jovanovic. [neregistrovani]

Neretva.

U tom filmu su Smoki i Bata poubijali pola vermahtove vojske i apsolutno smenili sa prvog mesta Jon Vejna po smaknucu americkih indijanaca

(četvrtak, 21. nov 2019, 13:38)
anonymous [neregistrovani]

A danas nije zlo

Sloboda nam je upropasćena, standard nam je upropašćen, radost u nama a naročito kod dece je uništena, a sad kad kriminal i strah napreduju dobro ti je.
U kojem sloju društva li ti živiš?!

(četvrtak, 21. nov 2019, 13:53)
pereee [neregistrovani]

strasno

Rusilo se na sve strane, pare se pozajmljivale, a narod ih vracao. Zivija drug tito i drugovi komunisti!
Komunizmu je trebalo 60 godina da od coveka napravi majmuna!

(četvrtak, 21. nov 2019, 13:57)
sumenko. [neregistrovani]

@A danas nije zlo

Kada takav komentar postavis razmisli da i dan danas Srbija placa kredite iz marsalovih lovorika luksiza i trosenje para za rezimsku istoriju.

(četvrtak, 21. nov 2019, 14:11)
anonymous [neregistrovani]

Prilog diskusiji o odnosu Veljka Bulajica i Hajrudina Krvavca prema ustasama

Bitka na Neretvi. U toku noci pao Prozor, Centralna Bolnica prolazi ujutru kroz varos. Na trgu, na velikoj kaci sa kiselim kupusom stoji Sava Kovacevic. Kako koji tifusar prolazi on mu gurne u ruke glavicu kiselog kupusa, koju ovaj raspomamljeno jede. Rekli mu doktori da tifusarima treba C-vitamin, a on se po zimi moze naci jedino u kiselom kupusu. Pored kace stoji mestanka sa 4-5 male dece i jauce "A sto ce moja djeca jesti?". Sava se okrene i kaze: "Zeno, lepo sam ti rekao, samo nam reci gde ti je muz i odmah cu da ti vratim sav kupus!"

(četvrtak, 21. nov 2019, 14:41)
anonymous [neregistrovani]

nikad

Kada će da se slože partizanovci i zvezdaši, četnici i komunisti, ustaše i partizani, rusofili i zapadnjački špijuni?

(četvrtak, 21. nov 2019, 15:54)
Sasa [neregistrovani]

Zbogom oruzje do narednog rata...

Nadam se da ce buduce generacije politicara doci iz redova historicara jer jedino oni mogu prepoznati,spoznati i preventivno spreciti ponavljanje gresaka iz nase burne proslosti!?!

(četvrtak, 21. nov 2019, 17:30)
Sasa [neregistrovani]

Iskreno

Kakvi god bili komunisti su nam doneli slobodu u skoli su te ucili da budes covek...borili su se srcem i dusom za slobodu svoga naroda od fasista I domacih koljaca.....normalno imali su i svojih gresaka ali da budemo iskreno....ko ih u svetu nema....idealno drustvo ne postoji !