Читај ми!

Тајван легализовао проституцију

У специјално обележеним квартовима на Тајвану легализована je проституција, чиме је стављена тачка на кажњавање проститутки, али не и оних који користе њихове услуге.

Тајван је усвојио закон којим се легализује проституција у специјално обележеним квартовима, којим се окончава кажњавање проституки, али не и њихових клијената.

Парламент Тајвана усвојио је закон после жустре расправе. Противници забране навели су да она није фер према женама и тражили су усвајање закона који би одражавао данашњу релативну једнакост међу половима.

Локалне владе могу да одреде где ће бити ти специјални квартови. Нови закон наводи да они који учествују у трговини сексом, ухваћени ван тих квартова могу да буду новчано кажњени до 1.000 долара, а подводачи до 1.600 долара.

Тајвански министар за унутрашње послове Чианг Ји-хуа рекао је да је проституција дозвољена у специјалним зонама.

Министар је нагласио да становници тих квартова могу да се успротиве томе, али да је потребно да такви квартови постоје да би одговорили на „људске потребе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво