Читај ми!

У Франкфурту представљен хрватски „ферари“

Хрватски бренд „Римац“ се са прелепим електричним друмским спортистом "Concept One" озбиљно укључио у трку са великим светским компанијама за освајање тржишта будућности. На највећем европском Салону аутомобила у Франкфурту овај ексклузивни модел је представљен као велики конкурент „Ферарију“.

"Concept One", најављен као најбржи електрични аутомобил на свету, пројекaт Мате Римца, 23-годишњег иноватора из Самобора, имао је јуче светску премијеру на Салону аутомобила у Франкфурту, пише Јутарњи лист.

И заиста, његов "Concept One" технички делује супериорно, јер ниједан произвођач на свету до сада није успео из електричног возила да извуче 1.088 коња, и да при томе осигура домет од 600 километара.

Посебно што се тренутно успехом сматра и аутономија од 150 километара, тако да је Римац са ових 600 заправо „бацио рукавицу" осталима.

Уз то, најављена су убрзања готово равна Формули 1 са 2,8 секунди до 100 километара на сат и максимална брзина изнад 300 km/h.

Римац, оснивач и власник бренда, планира да произведе од 10 до 15 аутомобила годишње, отприлике један месечно.

Хрватска и Римац нису једина мала земља и произвођач који се покушавају да се пробију у свет друмских суперспортиста. Украјина, Русија, Шведска, итд, такође виде прилику у супербогатим шеицима и другим фанатицима којима су „ферарији", „ламборгинији" и „бугатији" досадили.

Ако Римац успе да заинтригира њихову машту, онда би „петродолари" могли доћи и до Загреба, сматра аутор текста у Јутарњем листу.