Читај ми!

Судбоносно „да“ у зрењанинском музеју!

Дворана класичне уметности Народног музеја у Зрењанину, младенци, матичар и сватови. Не, није реч о модерној уметничкој поставци, већ о правом венчању! Окружени рестаурираним сликама судбоносно „да“ изговорили су млади уметници, Францускиња и Зрењанинац Фани Бурла и Рони Берахи.

Венчања на необичним локацијама нису реткост, али одлука једног пара да на луди камен стане у музеју у Зрењанину изненадила је и обрадовала многе. У Дворану класичне уметности Народног музеја стали су и младенци, матичар и сватови.

Невеста има 28 година, а младожења 32. Двоје уметника, Францускиња из околине Бордоа и Зрењанинац упознали су се пре пет година у Италији током студија, а када су одлучили да се венчају пожелели су да у брачне воде уплове на традиционалан, али ипак необичан начин.

„Просто је ово неки логични след, јер је моја супруга Фани Бурла радила овде. Ми смо заправо сада међу сликама које је она рестаурирала. Веома је леп амбијент, па зашто да не", објаснио је младожења разлог избора музеја за место церемоније венчања.

Рони и Фани Берахи већ неколико година живе у Зрењанину и тамо ће, како истичу, и наставити своје уметничке каријере.

Запосленима у зрењанинском Народном музеју се ово венчање веома допало те прижељкују још таквих догађаја у будућности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво