Читај ми!

Мексиканци лако праштају познатима

Чак 57 одсто Мексиканаца је изјавило да би звездама шоу-бизниса и политичарима свакако или највероватније опростило сексуалне скандале. На другом месту по толеранцији те врсте су Белгијанци са 55 одсто, док су трећи Американци.

Истраживање које је агенција „Ипсос" недавно спровела за Ројтерс показује да су Мексиканци народ који најлакше опрашта сексуалне испаде познатих личности, било да је реч о звездама шоу-бизниса или политичарима.

Људи попут бившег шефа ММФ-а Доминика Строс-Кана, америчког конгресмена Ентонија Винера или светског голфера Тајгера Вудса, који су недавно били уплетени у сексуалне скандале, далеко би боље прошли да живе у Мексику.

Наиме, 57 одсто Мексиканаца је рекло да би звездама и политичарима свакако или највероватније опростили сексуалне индискреције.

Највише толеранције, после Мексиканаца, показали су Белгијанци (55 одсто), а потом Американци (48 одсто). Далеко иза њих нашли су се Французи (33 одсто), док су Јапанци (28 одсто) народ са најмање разумевања за сексуалне неподопштине познатих.

Укупно гледано, 44 одсто од око 18.700 испитаника у више од 20 земаља је изјавило да би били спремни да опросте један такав испад.

Упитани да ли сматрају да је понашање актера сексуалних скандала одраз њихове праве личности или пак да их слава или моћ наводе на помисао да им је све дозвољено, 80 одсто анкетираних Француза је рекло да је слава главни узрок, док су Мексиканци по том питању били подељени - 49 одсто верује да је слава, а 51 одсто сама личност у корену таквог понашања.

Опште узевши, 46 одсто свих испитаника је неприкладно понашање познатих приписало слави, а 54 одсто самој природи личности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво