Читај ми!

Накит Елизабет Тејлор на аукцији

Једна од најлепших колекција накита наћи ће се на аукцији средином децембра. Легендарна огрлица са смарагдима, тијара достојна краљице, али и бисер из 16. века само су неки од комада које ће изложити аукцијска кућа „Кристи“.

Покојна холивудска дива Елизабет Тејлор, осим по улогама и мужевима, била је надалеко позната и по импозaнтној колекцији накита која би била достојна и краљице.

Многобројни комади међу којима и легендарна огрлица са смарагдима, али и бисер из 16. века у облику крушке, наћи ће се на аукцији коју кућа „Кристи" организује 13. и 14. децембра.

Бисер је филмској звезди купио једини муж за кога се удавала два пута - Ричард Бартон. Када се на аукцији 1969. године надметао за њега, Бартон га је платио 37.000 долара и преотео је једном припаднику шпанске краљевске породице.

Данас је тај бисер део раскошне огрлице за коју се процењује да ће достићи цену између два и три милиона долара.

Читава колекција се процењује на вредност од 30 милиона долара и биће понуђена у Њујорку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво