Читај ми!

Месец рођења открива професију

Научници са Универзитета „Оксфорд“ открили су да месец рођења може да утиче на све, од интелигенције, занимања, до дужине живота. Рођени у месецу марту најчешће су пилоти, у априлу има највише диктатора, а највећи број серијских убица и шизофреничара рађа се у децембру.

Месец у којем сте рођени одређује ваше занимање, показује истраживање Универзитета „Оксфорд", које је спроведено на људима који обављају 19 различитих послова.

Повезаност месеца и специфичних здравствених проблема има научну основу. Месец у којем су деца рођена може да утиче на све, од интелигенције до дужине живота, тврде научници.

Бебе рођене у пролеће имају већи ризик од низа болести, укључујући астму, аутизам, шизофренију и Алцхајмерову болест. Оне такође могу да имају мањи коефицијент интелигенције од људи рођених у другим годишњим добима, пише Дејли Мејл (Daily mail).

Све то може да се повеже са тим колико је мајка током трудноће била изложена сунцу. Сунце подстиче производњу витамина Д у телу и недостатак истог у првим месецима живота може имати дуготрајне последице, рекао је вођа истраживања Расел Фостер.

Особе рођене у јануару, највероватније ће радити у банци или пореској управи. У фебруару се рађа највећи број уметника и саобраћајних полицајаца. Људи рођени у овом месецу су склони нарколепсији, или поремећају спавања.

Март је резервисан за музичаре као што су Лејди Гага и Дајана Рос, али и за пилоте. У априлу је рођено неколико светских диктатора, као што су Адолф Хитлер и Садам Хусеин.

Рођени у мају, врло вероватно ће завршити или у спорту попут фудбалера Дејвида Бекама, или у политици као Џон Кенеди и Јосип Броз Тито.

Јун је резервисан за шефове и директоре, али и за добитнике Нобелове награде. Последњих пет од 22 добитника рођени су баш овог месеца.

У јулу је рођен велики број грађевинаца, возача и уметника. Рођендан у августу славе амерички председници Барак Обама и Бил Клинтон. Током летњих месеци се најмање рађају спортисти, лекари и зубари.

Људи рођени у септембру су добри ученици и спортисти, а најмање од свега желе да буду грађевинци и фризери. У школовању су бољи од већине рођених у другим периодима, зато јер су рођени на почетку школске године.

Најдужи животни век имају особе рођене у октобру. У новембру су рођени бивша премијерка Маргарет Тачер и садашњи премијер Велике Британије, Дејвид Камерон.

Највећи број серијских убица и шизофреничара се рађа у децембру. Током последњег месеца у години рађа се и велики број зубара и пророка.

Број коментара 59

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво