Читај ми!

Тражи се кустос за храм са благом

Дијаманти, накит и друге драгоцености укупне вредности око 20 милијарди долара, које су пронађене прошле недеље у једном храму у Индији, још немају власника. Власти су хитно затражиле именовање кустоса, који би бринуо о благу.

Врховни суд Индије наложио је да се именује кустос који би помагао у чувању 20 милијарди долара вредног блага недавно откривеног у одајама једног хиндуистичког храма, преноси Франс прес.

Суд, који улаже огромне напоре да установи ко су власници блага, читавих врећа дијаманата и накита које је пронађено прошле недеље, затражио је списак потенцијалних кандидата за место кустоса.

„Желели бисмо да поставимо кустоса који ће предложити на који начин да се сачува благо", рекао је један представник суда.

Судски органи су, такође, наложили седмочланом тиму који пописује и испитује благо да не прича са новинарима и затражио фотографије и снимке одаја у којима је откривено богатство.

Истраживачки тим почео је припреме за комплетну инспекцију одаја храма. Само је још једна одаја остала неотворена, док су у осталима пронађени предмети чија се укупна вредност процењује између 11 милијарди и 22 милијарде долара.

Храм посвећен богу Вишни саграђен је пре неколико стотина година по налогу краља Траванкора и верници су од тада даривали храм.

На суду је и да одреди ко је власних богатства - фонд који води храм, бивша краљевска породица или држава Керала.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво