Читај ми!

Џои победио, али и подбацио

Са „само“ 62 прождрана хот-дога за 10 минута, стари шампион и првак Прве лиге клопароша Џои Честнат, „обновио“ је светску титулу на њујоршком Кони ајленду.

Американац Џои Честнат звани Раље задржао је титулу победника у једењу хот-догова пету годину заредом на чувеном Нејтановом међународном првенству, појевши за десет минута 62 мала сендвича са виршлом у средини.

Међутим, 27-годишњи Честнат, из америчке државе Калифорније, тежак 98 килограма, није потукао свој сопствени рекорд из 2009, када је појео 68 хот-догова.

Победник је рекао да се добро осећа... после испијања пуне флашице лека за варење.

У женској конкуренцији победила је Соња Томас, с уметничким именом „Црна удовица", која је к'о од шале смазала 40 хот-догова.

Такмичење, којем је присуствовало 40.000 љубитеља тог „спорта", и још најмање 1,5 милиона путем ТВ преноса на каналу ESPN, увек се одржава 4. јула на Дан независности, амерички национални празник, на Кони ајленду, у јужном делу Бруклина.

Први пут одржано је 1916. године. Према предању, почело је тако што су четири имигранта одлучила да виде ко је у стању да поједе највише виршли и да тако утврде који од њих је већи Американац.

Последице

Колико год било популарно то такмичење у Америци, а Џои слављен као велики шампион, у САД се води и дебата на тему може ли се класификовати као „спорт" и да ли треба уопште дозволити његово одржавање због здравствених последица.

„Знајући колико људи нема адекватну исхрану, колико их се константно преједа, то што видим да се такмичење у једењу глорификује на телевизији ме веома забрињава", каже нутрициониста Милтон Стоукс.

„То може послати поруку гледаоцу да 'дивљање' са храном није никакав проблем", додаје Стоукс.

Лекари се слажу да је то такмичење опасно. На пример, може довести до перфорације чира код људи код којих није дијагностикован, истиче гастроентеролог Шанти Ситараман из Медицинске школе „Емори" при Универзитету у Атланти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво