Голуб нелетач продат за 19.000 евра

Бивши шампион међу голубовима продат је за рекордну суму од 19.000 евра упркос чињеници да због повреде крила последње две године не може да полети. Бивши власник скупоцене птице нада се да ће птица у новом дому служити за приплод и стварати будуће шампионе.

Шампионски голуб продат је за рекордну суму у Британији упркос чињеници да не може да лети.

Скупоцена птица је на путу за Холандију након што је продата за невероватних 16.700 фунти (око 19.000 евра), иако последње две године не може да се мрдне са земље.

Бивши власник птице Кери Мелонбај открио је да је сума за коју је продат његов миљеник назван Шампион Требл Сикс (Champion Treble Six) и њега изненадила.

„Ово је као сан, био сам запањен. Никада нећу имати другог голуба као што је био он", нагласио је Мелонбај.

Награђивани шестогодишњи летач поклоњен је Керију 2005, а четири године касније се повукао због повреде крила. За време своје каријере победио је у више од 20 трка.

Можда је његов број на прстену један од разлога због чега је продат по тако високој цени. Иако се говори да је 666 ђавољи број, Мелонбај је убеђен да доноси срећу.

Иако му је био као део породице, овај Британац је одлучио да прода некадашњег шампиона када је у Белгији на аукцији видео да је један голуб продат за 18.000 евра.

„Желео сам да оборим тај рекорд. Позвао ме је купац и донео сам одлуку. Било ми је тешко што га дајем али такву прилику нисам могао да пропустим."

Мелонбај тврди да су нови власници упознати са тим да голуб не може да лети и верује да ће га они користити за приплод, како би добили нове шампионе сличне њему.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво