Срећан са 39 жена!

Индијац Зиона Чана је глава највеће породице на свету. Има 39 жена, 94 деце и 33 унучади са којима живи у четвороспратној кући са 100 соба. Чана тврди да није искључено још неко проширење породице, јер, како каже, не жели да пропусти ниједну прилику за брак.

Изрека „Кад жене и деца нису бесни, ни кућа није тесна" могао би да буде мото породице Зионе Чане, 66-годишњег Индијца, који под истим кровом живи са 39 супруга, 94 деце и 33 унучади.

Сви живе заједно у четвороспратној кући, боље рећи згради са 100 соба, у једном селу у држави Мизорам, на североистоку Индије, недалеко од границе са Мјанмаром и Бангладешом, пишу локални медији.

„Десило ми се да сам се у једној години оженио са 10 жена", објаснио је новинарима Чана који је своју прву супругу, данас 69-годишњакињу, упознао када му је било 17 година.

„Спреман сам да још увећам своју породицу, јер не желим да пропустим ниједну прилику за брак."

„Имам толико људи о којима се бринем и које издржавам да себе сматрам срећним човеком", истиче тај необични Индијац.

Све супруге деле собу која се налази тик уз његову, а ако је веровати мештанима, Чана воли да је увек уз њега седам до осам жена.

Његови синови са својим женама и децом заузимају различите собе у кући.

Свако у породици има своје задужење. Кћерке индијског патријарха чисте и перу, његове снаје кувају, док мушкарци раде ван куће у пољима или брину о стоци.

Сваког дана, та многобројна породица поједе 91 килограм пиринча и 57 килограма кромпира које сама производи на имању.

Породица рачуна и на повремене донације верника, будући да је Чана вођа верске заједнице која окупља око 400 породица и која дозвољава полигамију.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво