Рок и реп су „сатанистичка музика“

Документарцем на државној телевизији у којем су народ упозориле да је рок настао од афричких ловачких ритуала, а реп у затворима, узбекистанске власти су се окомиле на ове „неморалне и наркоманске“ музичке правце, створене од стране „западњачких снага зла“.

Власти у Узбекистану покренуле су кампању против рока и репа кроз ТВ емисију у којој је ова музика представљена као „оваплоћење садизма, наркоманије и неморала", преносе стране агенције.

У документарцу под називом „Музика и стихија", гледаоци се упозоравају на „разоран утицај западне рок и реп музике која се попут црних облака надвија над главама узбечке омладине".

У духу некадашње совјетске пропаганде, наратор филма подсећа да рок музика води порекло од афричких ловачких ритуала, а да су реп измислили затвореници, због чега реп певачи носе дугачке и широке панталоне.

„Ову сатанистичку музику створиле су снаге зла како би омладину на Западу гурнуле у потпуну моралну деградацију", истиче се у документарцу.

Током емисије спомињу се и научна истраживања о утицају музике на здравље људи, према којима рок и реп воде слушаоце право у смрт, док класична музика може да излечи све врсте болести.

Документарац је илустрован снимцима са наступа певача са Запада, кадровима шкорпиона, а завршава се призором нуклеарне експлозије и закључком да је могуће предузети мере „против ових црних облака".

Узбекистан је најмногољуднија земља централе Азије са 28 милиона становника, од којих су 90 одсто муслимани.

Аутократске власти су последњих месеци заоштриле тон против страних културних производа.

Тако је почетком месеца суспендовано емитовање два руска ТВ канала на узбечкој територији. По писању руске штампе, одлука о забрани емитовања донета је због сексуалног садржаја појединих програма.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи