Добитница 190 милиона се коначно јавила

„Усхићена млада дама из малог града у Ајдахоу“, како је описују амерички медији, освојила је другу половину главне премије на лутрији „Мега милиони“. Међутим, Холи Лахти, добитница 190 милиона долара ће се у јавности појавити тек када „дође себи“ и буде спремна за то.

После недељу дана оклевања појавила се власница и друге добитне комбинације америчког лотоа „Мега милиони" која је донела другу по висини премију у историји САД - 380 милиона долара.

Џим Мекалар, власник једне комбинације који је на лотоу за уплату од само једног долара добио 190 милиона - пре опорезивања, дошао је по свој чек прошлог четвртка и појавио се пред новинарима у Олимпији, у савезној америчкој држави Вашингтон.

Пошто му је уручен чек, Мекалар га је одмах предао својој супрузи Керолин, рекавши да после 41 године брака „зна шта треба да уради".

Организатор игре је објавио да је Холи Лахти власница друге добитне комбинације која јој доноси 190 милиона долара. Тај тикет је продат у Бојзију, у Ајдаху.

Холи је затражила да се остали подаци о њој задрже у тајности, и да медији испоштују њену приватност и не контактирају је док не буде спремна за то.

„Очекујемо да се ускоро појави", рекао је директор „Лутрије Ајдахоа" Џеф Андерсон на конференцији за медије.

Јавно доступни подаци показују да Холи Лахти живи са мајком у Ретдраму, месташцету са 7.000 становника. Њене комшије кажу да нису знале за њен добитак док им новинари који су их посетили нису то саопштили.

Док у држави Вашингтон нема посебног пореза на добитак, те се плаћа само 25 одсто савезне таксе, у Ајдаху постоји и посебан порез.

Срећни бројеви за оба добитника били су 4, 8, 15, 25, 47, и „Мега број" 42.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво