Напао полицајку хладним оружјем - грудвом!

Шала са комуналном полицајком ће једног 31-годишњег Енглеза коштати 85 фунти и две недеље кућног притвора. Грудва коју је бацио на службено лице је на суду окарактерисана као оружје! Највероватније хладно.

Енглез Дин Смит каже да се шокирао када му је суд изрекао двонедељни кућни притвор и новчану казну зато што је једну комуналну полицајку гађао грудвом.

Смит (31), незапослени варилац из Сведлинкоута, признао је јуче кривицу за напад пред судијом у Дербију. Мораће да плати глобу од 85 фунти (око 102 евра) и да две недеље од 19.00 до 07.00 не излази из куће.

Обавезан је и да носи електронску наруквицу за праћење. На Смитову срећу, суд је одбацио полицајкино потраживање одштете.

А све због тога што је, 2. децембра, док је шетао са својом партнерком и њиховим петогодишњим сином, шалећи се бацио грудву на Клер Норт, комуналну полицајку на дужности и погодио је у груди. Пар дана касније ухапшен је у свом дому!

„Потпуно сам затечен. Мислио сам да ће се на суду смејати целом случају. Да сам знао шта ће се догодити, добро бих размислио пре него што сам бацио грудву - али хтео сам да се нашалим, а не да повредим некога. Нисам могао да верујем када су на суду грудву описали као оружје", рекао је Смит новинарима испред суда.

Срам га било, вади се на сина!

Mеђутим, Сума Актар из Окружног тужилаштва тврдила је да се није радило ни о каквој шали.

„Грудва је бачена злонамерно, да би полицајка била понижена у јавности. А он је, онда, кривицу пребацио на сина", рекла је и додала да је његово понашање било застрашујуће и да се полицајка уплашила за своју безбедност.

Бранилац Стивен Читенден истакао је да је ово случај који се може тумачити „како вам одговара".

„Извинио се за свој поступак. На крају крајева, грудва је бачена на полицајку. Није имао намеру да је доведе у непријатну ситуацију. Урадио је оно што би урадили милиони људи широм земље. Требало је да прође само са опоменом", сматра Смитов адвокат. „И није ми јасно како је могла да тражи одштету у датим околностима."

Али судија Сузан Лоундс није имала превише разумевања: „Овај случај открива Смитово непоштовање полиције. Отежавајући фактори су положај жртве и то што је коришћено оружје (грудва). Потпуно је исправно што је случај је завршио на Суду".

„Колико ће све ово да кошта пореске обвезнике?", запитао се на крају Дин Смит.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво