Порез на вештичарење

На подсмех медија и бес вештица, Влада Румуније легализовала вештичарење и наметнула порезе како би повећала приходе у кризним временима. „Јахачице метли“ прете бацањем клетви, док власти, уколико рецесија потраје, најављују и могућност увођења саобраћајних прописа за летење, као и дажбина при регистрацији метли.

Румунија је променила законе о раду како би званично признала вештичарење као професију, због чега је једна самодекларисана вештица претила одмаздом.

Ова државна одлука, која је ступила на снагу првог дана 2011. године, део је владиних мера којима настоји да спречи учестало избегавање плаћања пореза у земљи која пролази кроз рецесију.

Осим вештица, астролози, људи који се баве балсамовањем, собари као и инструктори вожње, по новом Закону о раду, врше „стварне" послове, па им је теже да избегну порезе.

Месецима се дискутовало о овој одлуци што је изазивало љутњу вештица и подсмех медија.

Једна од „јахачица метли", која се представила као Братара, нагласила је на најпопуларнијој румунској телевизији да планира да баци клетву користећи бибер и квасац како би створила хаос у Влади.

Уколико земља западне у још већу кризу, можда дође до увођења и специјалних саобраћајних прописа за летење на метли, као и обавезне регистрације тих превозних средстава, што ће избити још неки евро из већ бушних вештичјих џепова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво