Комплименти на које даме „падају“

Американке и Францускиње воле када им се каже да се лепо облаче, Британке обожавају хваљење ногу, док Холанђанке и Португалке „падају“ на комплименте упућене ушима, показали су резултати истраживања које је спровео један сајт за упознавање. Ипак, жене свих националности најлакше „обара с ногу“ хваљење њихових усана.

Недавно спроведено истраживање на сајту Баду (Badoo), једном од најпопуларнијих светских сајтова за упознавање, показало је да је најефектнији начин за започињање разговора са женом да јој кажете како има лепе усне.

Сајт са више од 87 милиона регистрованих корисника анализирао је током једног месеца успешност уводних фраза из више од 200.000 онлајн удварања, вођених на 11 језика.

Наиме, корисницима сајта речено је да разговоре започињу са 12 различитих комплимената упућених женском изгледу. Истраживачи су, затим, утврђивали да ли фраза изазива било какву реакцију и колико је успешна у започињању дужег разговора.

Најуспешнији били су комплименти о уснама, али иста фраза није била једнако ефектна у свакој земљи.

Тако се показало да Американке, Францускиње, Италијанке и Бразилке воле када им кажу да се лепо облаче, а Британке да имају добре ноге.

Шпањолке су реаговале на комплименте упућене њиховој коси, а Немице и Канађанке на похвалу коже. Такође, утврђено је да Холанђанке и Португалке воле да чују како имају дивне уши.

Британски стручњак за проучавање људског понашања Џо Хемингс објаснио је да жене најпозитивније реагују на комплименте упућене њиховим уснама, јер такве сматрају смелијим и личнијим приступом.

„Жене желе да мушкарци преузму иницијативу и престану да буду тако неодлучни", рекао је Хемингс, додајући да много мушкараца на сајтовима за упознавање женама шаље унапред припремљене поруке које се лепшем полу не свиђају, јер нису специјално припремљене за сваку од њих појединачно.

Аутор књиге Љубавни сигнали Дејвид Гивенс тврди да ови резултати имају смисла, јер су жене одувек обраћале пуно пажње на своје усне.

„Од адолесцентског периода на овамо, оне своје усне мажу ружевима у разним бојама. То раде још од времена старог Египта", истакао је аутор бестселера.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво