Првенство у дремању

У Мадриду је почело прво шпанско првенство у дремању за које се пријавило више од 360 такмичара. Награде ће се делити у више аспеката „дремке“, као што су рецимо „најбоља поза“ или „најмелодичније хркање“.

Сачувати по сваку цену сијесту, која није само „шпански национални спорт", већ и „велики иберијски допринос цивилизацији" - циљ је првог шпанског првенства у дремању које се од четвртка одржава у Мадриду.

„Спремни смо да одбранимо традицију сијесте од опасности модерног друштва", казао је Давид Бланко, председник Удружења пријатеља сијесте.

Необични шампионат који спонзорише тржни центар Ислазул и који ће трајати до 23. октобра, окупио је више од 360 такмичара из разних крајева Шпаније, преноси Анса.

Победник ће бити онај ко буде „најбоље и највише дремао", а одлуку о томе ће донети медицинске екипе које ће електронски мерити дужину и интензитет „поподневног сна".

Награђени ће бити и други аспекти „уметности дремежа" као што су ко најбрже задрема, најадекватнија одећа за поподневни одмор, најбоља или најоригиналнија поза и најмелодичније хркање, а предвиђена је и награда публике.

Коришћење чепића за уши против буке и маски за спавање неће се сматрати допинговањем.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво