Салата са кишном глистом

На Дмитрија Зелењина, високог руског званичника, сручила се лавина увреда из Кремља након што је на друштвену мрежу Твитер поставио фотографије глисте коју је наводно нашао у салати током вечере са председником Немачке у Кремљу.

Кишна глиста у тањиру са салатом губернатора руске Тверске области, на свечаном ручку у Кремљу, биће повод за контролу кухиње у Кремљу.

Портпарол Управе послова руског председника Виктор Хреков изјавио је да ће „без обзира на апсурдност ситуације", провера бити извршена због неквалитетне салате, која је послужена током ручка са председником Немачке Кристијаном Вулфом и његовом супругом.

Губернатор Зелењин, иначе члан владајуће партије Јединствена Русија, на свом блогу на социјалној мрежи Tвитер је написао да је нашао глисту у тањиру са салатом на ручку у Кремљу. Притом је изложио низ фотографија са глистом која пузи по тањиру поред остатака хране.

„Такве ствари се догађају и у Кремљу, у Александровској сали. Уз говедину служе се и живе кишне глисте. То је оригиналан начин да се покаже да је салата свежа", написао је Зелењин, али је касније избрисао тај текст.

То га ипак није спасло од гнева Кремља, који није схватио „шалу". Помоћник руског председника за спољну политику Сергеј Прихотко оценио је Зелењинов текст као неодговоран и глуп и изразио жаљење што губернатори „не могу бити смењени због своје имбецилности".

Прихотко је рекао да не верује да је салата у Кремљу могла да буде лошег квалитета. Он је подсетио да се у Кремљу често одржавају пријеми и да је контрола намирница и јела које се служе разрађен систем који добро функционише.

Блогери су, међутим, са иронијом констатовали, да Зелењин треба да буде смењен не због „малоумља", већ због лошег вида. По фотографији се види да је губернатор пре него што је угледао глисту, појео готово сву салату, констатовао је један од њих.

А затим су га упоредили са морнарима са крстарице Потемкин из чувеног филма Сергеја Ејзенштајна, који су се побунили након што су нашли црве у месу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво