Поставили свој прекршај на Фејсбук

Израелској полицији није било тешко да идентификује момка који је видео снимак свог саобраћајног прекршаја поставио на Фејсбук. Јасно се види да се са другарима возио 260 километара на сат на месту где је ограничење 90. Чак је и пуштао волан и гасио светла.

Пред судом у Акри подигнуте су оптужнице против тројице младих Израелаца који су се у августу месецу ове године снимали у аутомобилу марке Бе-Ем-Ве (BMW) док су се приобалним аутопутем Тел Авив-Хаифа возили 260 километара на час, а затим снимак поставили на друштвену мрежу Фејсбук.

Ово је први пут да неко у Израелу буде оптужен на основу видео снимка са Фејсбука.

Двадесеттрогодишњи возач се терети за прекорачење брзине, несмотрену вожњу и угрожавање људских живота, док су путници оптужени за подстрекивање опасне вожње и угрожавање људских живота.

Иначе, на овом делу пута дуж медитеранске обале Израела, између Нетањаха и Хаифе, ограничење је 90 километара на сат.

На снимку се јасно види и како је усхићени возач једног момента пустио волан да би могао да тапше уз песму Кобија Переца, пренео је онлајн дневник И-нет (Y-Net). Јасно се чују и другари који га бодре.

Нешто касније је младић из Акре угасио предња светла на колима, узбуђено говорећи да ће ударити у зид.

Снимак је у августу емитовао израелски Канал 2. У интервјуу за ову ТВ станицу, један од учесника инцидента је тврдио да је у ствари све била једна велика шала - брзиномер је био покварен и заглављен на 260 km/h и да су ишли много спорије.

Полицију нису успели да убеде.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво