Кладионица се рекламира у цркви

Нова исповедаоница у католичкој цркви у Њумаркету преименована је у британским медијима у „згрешионицу“, јер је њен спонзор велика ирска кладионица.

Позната ирска кладионица "Педи пауер" постала је спонзор католичке цркве у британском градићу Њумаркету. Власник кладионице донирао је 10.000 фунти за нову исповедаоницу на којој сада стоје огромне рекламе за ову "кућу порока".

Иако има доста оних који су запрепашћени одлуком цркве да пристане на рекламирање коцкања, свештеници немају намеру да се одрекну донације и нове, како је острвски медији називају, "згрешионице".

Све је почело када је човек из одбора за прикупљање донација цркве Наше Госпе и Светог Етелдрида у Њумаркету, градићу у Сафоку, који се у Британији сматра "домом коњских трка", позвао ПР менаџера кладионице.

"Рекао ми је да је Њумаркет познат по тркама коња и упитао да ли бисмо спонзорисали један такав догађај и на тај начин помогли да црква добије нову исповедаоницу", рекао је за "Дејли мејл" Кен Робертсон, први човек за односе са јавношћу "Педи пауера".

"Више у шали сам предложио да платимо све трошкове, али да на њу ставимо наше име. Човек је попричао са свештеником који је одмах пристао", наставио је причу Робертсон.

И тако је пре неки дан исповедаоницу, у коју се улази кроз зелене завесе брендиране "Педи пауер" именом и логом, отворио и први се у њој исповедио џокеј Френки Детори, италијански јахач који се и оженио у овој цркви.

Свештеник Мајкл Грифин изјавио је следеће: "Сам парох је предложио да потражимо помоћ од ове кладионице због њене повезаности са коњским тркама. Били смо срећни што су великодушно одреаговали. Наша црква је дуже време осећала да би требало уже да се повежемо са индустријом коњских трка у Њумаркету".

Отац Марк Хакесон, портпарол бискупије, је додао да у овом потезу нема ничега неморалног.

Иначе, кладионица "Педи пауер", са базом у Даблину, има око 300 уплатних места у Великој Британији, и годишњи обрт од две милијарде фунти.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи