Фонтана вина

Реплика фонтане из времена Хенрија Осмог из које, уместо воде, по потреби тече вино, саграђена је у палати Хемптон Корт у Лондoну. У 16. веку је из фонтане вино текло током светковина, а у данашње време, само викендом.

Декаденција из времена енглеског краља Хенрија Осмог „пресељена" је из 16. у 21. век.

У палати Хемптон Корт у Лондону инсталирана је фонтана из које, уместо воде, теку црвено и бело вино.

У питању је реплика истоветне фонтане коју је својевремено саградио краљ Хенри Осми, а чији су остаци пронађени пре неколико година, током археолошких ископавања у Хемптон Корту.

Историчари кажу да је у 16. веку било нормално да током светковина из фонтана тече вино уместо воде.

„Из наше фонтане радним данима тече вода а, по угледу на оне Хенрија Осмог, конструисане су тако да из њих викендом тече вино", објаснио је портпарол Хемптон Корта.

Фонтана је висока 14 стопа (4,27 метара), а саградили су је мајстори традиционалних заната користећи дрво, олово, бронзу и листиће злата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се