Ништа није јео ни пио 70 година?

У индијски војној болници на посматрању се налази 82-годишњи факир који тврди да није ништа јео нити пио пуних седам деценија, већ да му је медитација обезбеђивала самоодржање. Стручњаци прате рад његовог мозга и срца.

Аскета Прахлад Џани или је "осмо светско чудо" или преварант! Управо то би требало да утврди тим лекара војне болнице "Стерлинг" у Ахмедабаду где ће провести три недеље на посматрању.

Наиме, овај 82-годишњи "свети човек" из Индије тврди да је преживео без хране и воде више од седам деценија! 

Пристао је да своју тврдњу да може да живи само од медитације докаже у поменутој болници у индијској држави Гуџарат, где га 30 стручњака тестира у изолацији којој је подвргнут и посматра 24 сата преко видео надзора.

Лекари се надају се да ће им ти тестови помоћи да открију начин преживљавања у случају природних катастрофа, приликом излагања екстремном стресу или током будућих свемирских експедиција, рецимо на Месец или Марс.

"Ова студија би могла да расветли могућност људског преживљавања без хране и воде", рекао је директор болнице Г. Илавазахаган. Или да је све ово једна велика лаж.

Богиња Амбаџи га је благословила 

Испитивање је почело 22. априла, и старац је досада провео осам дана без хране и воде под строгом контролом лекара који кажу да његово тело не показује никакве знаке животне угрожености. Другим речима, здрав је ко дрен. Наравно, уопште није ишао у тоалет. 

Они, између осталог, намеравају да скенирају Прахлада, прате активности његовог мозга и срца и анализирају му крв.

Да би помогао стручњацима да докажу његове тврдње, Џани је пристао да се не купа током боравка у болници, али му је дозвољено да испира уста малом количином воде (тачно 100 милилитара), која се касније мери да би се проверило да није нешто попио. 

Необични аскета који углавном живи у пећини поред храма богињи Амбаџи, тврди да своју снагу добија путем медитације и да га је богиња благословила када је имао осам година. Од тада више није морао да једе нити пије.

Први резултати анализа биће познати за два месеца.

Иначе, болница "Стерлинг" у коју је Прахлад смештен налази се при индијском Институту за развој истраживања на пољу одбране, чији су научници ангажовани на усавршавању беспилотних летилица, интерконтиненталних балистичких ракета и нових врста бомби.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво