Бади, пас херој

Петогодишњи немачки овчар Бади зарадио је статус хероја у САД након што је зауставио залутали полицијски аутомобил и водио га до куће свог власника коју је захватио пожар.

Америка има новог хероја. То је Бади, петогодишњи немачки овчар са Аљаске који је зауставио патролни аутомобил и водио полицајца кривудавим споредним путевима до куће свог власника која је горела.

Снимак камере са командне табле јасно приказује пса који се појављује испред возила са полицајцем Теренсом Шениганом за воланом, који је кренуо да одговори на пријаву пожара, али му је ГПС затајио и изгубио се на локалном друму. Ни диспечер није могао да га проведе кроз 120 километара дуге споредне путеве.

"Одмах сам схватио да не бежи од мене, већ да ме води", истакао је Шениган.

А шта се пре тога догодило? Бен Хајнрих (23) је у радионици обрађивао делове за свој камионет, варница је пала на мрљу од бензина и планула је ватра. Момак је истрчао напоље по снег и за собом затворио врата желећи да спречи ширење пожара.

Затим се сетио да је Бади остао унутра! Улетео је и ослободио пса, притом зарадивши опекотине другог степена на левој руци и пар мањих по лицу. Пас није био повређен.

"Узвикнуо сам да ћемо морати по помоћ и он је почео да трчи!", објашњава Бен. Бади је улетео у оближњу шуму, прошао кроз њу и истрчао на Касвелов друм. Остало сте видели у скраћеној верзији на почетку снимка.

Полицајац Шениган је затим наводио ватрогасце који су стигли на време да спасу кућу, удаљену 90 километара од Енкориџа.

Радионица и гаража су изгореле, а на кући је опрљено само неколико рамова прозора и фасада. 

За труд и асистенцију

"Бади је пас који није прошао никакву дресуру и из неког разлога је препознао колико је ситуација озбиљна", рекао је полицијски пуковник Оди Холовеј на свечаности уприличеној у част новог четвороножног јунака који је мирно и "скромно" стајао пред гомилом која му се дивила.

Власник Бен Хајнрих је емотивним гласом додао: "Он је мој херој. Да није било њега изгубили бисмо кућу".

Полицајци су га за "труд и асистенцију" наградили чинијом за храну са угравираном посветом, а његова "двоножна породица" му је дала велику кост и урамила документ о његовом подвигу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво