Ни хоботнице не воле папараце

Док је покушавао својом новом камером да сними хоботницу на морском дну, Новозеланђанину Виктору Хуангу је животиња отела камеру и хитро побегла носећи је у устима.

Блиски сусрет Виктора Хуанга са хоботницом у новозеландским водама завршио се попут оних драматичнијих сусрета неке славне личности са папарацом - отимањем камере!

Наиме, ронилац "слободним стилом" из Велингтона који је код Вахин меморијала, јужно од престонице, покушао да сними мекушца, био је принуђен да појури хоботницу која му је из руку отела камеру.

Виктор се прво успаничио да животиња напада њега јер су му се пипци обмотали око руке, а онда је схватио да је заправо нова, сјајна "Panasonic" камера њена мета.

Дошло је до краткотрајног отимања. Као победник је изашао "морски клептоман" чијих је осам крака ипак били снажније од човекове шаке. "Хоботница је побегла као неки крадљивац из продавнице технике", навео је Хуанг на сајту "Вимео".

Потера је трајала чак пет минута, а човеку, који је ронио без боца, није било нимало лако да је стигне. Камера је све време снимала.

"Поставио сам харпун испод ње, а она га је муњевито зграбила што ми је обезбедило довољно времена да јој извучем камеру из уста. Нисам се осетио угроженим ниједног тренутка."

На крају су се и "подружили". Хоботници се допало да неко време плива са њим, чврсто се држећи за харпун.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи