Тужио маму због Фејсбука

Због тога што му је „хаковала“ Фејсбук страницу, тинејџер из Арканзаса се прво посвађао са својом мајком, затим иселио из куће, а онда решио да „правду“ потражи на суду. Мајка најавила жестоку борбу за своја родитељска права.

Шеснаестогодишњак из Аркаделфије у Арканзасу тужио је Дениз Њу, своју мајку, јер је ушла на његову Фејсбук страницу и затражио од суда да јој забрани сваки контакт с њим.

Дечак у тужби коју је поднео преко адвоката Тревиса Берија, тврди да му је мама "хаковала Фејсбук профил, променила лозинку и написалa неке ствари о њему које су га компромитовале код пријатеља".

Након свађе са мајком са којом је до тада имао феноменалан однос, бунтовни тинејџер се преселио код баке која се сматра привременим старатељем до суђења, заказаног за 12. мај.

"Мислим да имам законско право да пратим шта мој малолетни син ради и да имам са својим дететом конверзацију на Фејсбуку, без обзира да ли је то његов налог, мој налог или било чији налог. Глупо ми је што уопште дајем овај интервју око тога", рекла је дечакова мајка за Канал 7 локалне телевизије КАТВ и најавила жестоку борбу на суду за своје право да "гура нос" у синовљев Фејсбук профил.

"Нећу попустити, јер мислим да би ово могао да буде преседан за све родитеље", изјавила је госпођа Њу.

Друг утицао на одлуку мајке

Жена је признала да је читала оно што је њен син писао, али и нагласила да се на тај корак одлучила након што јој је један његов друг у поверењу рекао шта је недавно урадио њен син.

"Прочитала сам на Фејсбуку како је једне ноћи отишао у Хот Спрингс, возећи кола брзином од преко 150 на сат јер се посвађао са девојком. Пре тога, његов најбољи друг ме је назвао телефоном и препричао ми шта се десило, што ме је нагнало да 'прочешљам' његову страницу и видим шта се дешава, с ким се дружи и шта ради."

С друге стране, Тревис Бери, малолетников правни заступник, сматра да је мајка прекорачила своја права. "Жеља за контролисањем детета није само родитељско право већ и обавеза. Али она је дубоко прешла границу", тврди Бери.

Тод Тарнер, јавни тужилац округа Кларк није желео да коментарише тај случај због тога што је подносилац тужбе малолетан, али је цитирао закон о узнемиравању који је на снази у америчкој савезној држави Арканзас. У њему пише следеће: "Сматра се да је особа извршила преступ ако сврха узнемиравања или досађивања није оправдана, или ако се непрекидно понавља чин који узнемирава или доноси озбиљну непријатност другој особи".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи