Стони фудбал за девојчице

Фудбалски тим сачињен у потпуности од Барбика - то би могао да буде начин да се девојке заинтересују за „најважнију споредну ствар на свету". Француска дизајнерка Клои Рушон је направила стони фудбал на којем су, уместо уобичајених безличних пластичних фигурица, играчи(це) најпопуларније лутке на свету.

Момци који желе да своје „нежније половине" заинтересују за фудбал, сада када се ближи Светско првенство, могу да покушају са лудоријом званом „Барби фут".

Реч је о стоном фудбалу на којем су фигурице у облику Барбика.

Француска дизајнерка Клои Рушон дошла је на идеју да легендаране лутке, омиљене играчке девојчица широм света, споји са типичном забавом за дечаке.

„Желела сам да на симоболичан и, истовремено, упечатљив начин прикажем контраст између женског и мушког, тако што ћу да их спојим у једно", објашњава млада уметница.

„Барби фут" је, заправо, био њен дипломски рад у школи визуелних уметности у Стразбуру.

Проблем Клоиног концепта је у томе што, на први поглед, ова играчка делује помало морбидно.

Наиме, Барбикама су уклоњене руке да би могле да се провуку шипке којима играчи управљају фигурицама. Али, претпоставка је да у жару игре такве ствари нико и не примети.

Ограничена серија „стоног фудбала за девојчице" пуштена је у продају у Паризу, а кошта нешто више од 9.000 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи