Кад тупан и глупан пљачкају банку

Два Американца из Конектиката успела су да отворе ново поглавље у књизи „Класици глупих злочина“ - мислили су да банка може да се опљачка на исти начин као што се наручује храна телефоном.

Полиција америчке државе Конектикат изненадила се када су је из филијале "People's United Bank" позвали и упозорили да се припрема пљачка банке.

Како су службеници то сазнали? Нећете веровати, али двојица осумњичених су телефонирала банци и од особља тражили да им припреми 100.000 долара у великим апоенима у џаку који ће оставити на поду!

И... на лицу места, испред филијале на Стретфилд роуду у Ферфилду, ухапшени су 27-годишњи Алберт Бејли и његов 16-годишњи саучесник чије име због година није објављено.

"У свом позиву су претили да ће направити крвопролиће ако их не послушају", каже поручник Томас Мрозек, "Али ипак нису ни вадили оружје".

Њих двојица су се појавила испред банке десетак минута након што су је позвали телефоном. Старији Бејли је остао у колима на паркингу, а млађи "глупан" је ушетао и покупио џак са пода.

Испред га је на основу описа који је одмах добио из банке, са упереним пиштољем сачекао полицајац Мајкл Гулифојл док је покушавао да уђе у аутомобил. Обојица су ухапшена под оптужбом за првостепену пљачку и првостепену претњу.

Бејли, који је већ на условној слободи због пљачке филијале исте банке у Бриџпорту 2003. године, када је такође одмах ухваћен, сада у притвору без права на кауцију чека пребацивање у затвор. Тада је био осуђен на седам година.

Шеснаестогодишњак је завршио у окружном затвору за малолетнике.

Наредник Џејмс Перез рекао је локалном листу "Конектикат пост" да осумњичени, иначе становници Бриџпорта, "нису баш мудри и да би боље било да су у школи него што покушавају да пљачкају банке".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи