Порођај у клупским бојама

Онај ко мисли да сала за порођаје можда и није право место за исказивање навијачких страсти, грдно греши! Исто би му рекли и одушевљени навијачи немачког фудбалског прволигаша „Хановера 96“, којима је недавно омогућено да им се деца рађају окружена највољенијим бојама и као члан клуба!

Као што се вера и политичко опредељење могу преносити са колена на колено, и оданост спортском клубу се може "проследити" следећој генерацији. Ако ваш отац, ваша мајка, деда и баба навијају за, рецимо, "Манчестер јунајтед", велика је вероватноћа да ћете и ви.

Али ако се родите у Хановеру, готово 100 одсто ћете до краја живота ићи на утакмице професионалног фудбалског клуба "Хановер 96". 

Наиме, ватреним навијачима овог немачког прволигаша од прошле недеље се пружа прилика да своју децу буквално већ прве секунде живота упознају са клупским бојама и "упуте их" за кога треба да навијају, пошто је у локалној болници "Фредерикенштифт" једна сала за порођаје декорисана клупским бојама.

Идеја је потекла од запосленог који је раније радио у болници у Оснабрику, где је слична сала отворена 2004. године.

Поред "омиљених боја", у сали се налазе сви могући навијачки реквизити - мини копачке, заставе, чарапице, чак и урамљена фотографија првог тима, а беба се одмах након порођаја облачи у бенкицу која је такође у клупским бојама са "96"-ицом, препознатљивим логом клуба.

Сва деца која се ту роде, уз одобрење родитеља, учлањују се у клуб и годину дана не плаћају чланарину.

У болници кажу да је то био пун погодак и да је интересовање толико да ће ускоро вероватно на исти начин опремити још једну салу.

Одушевљени председник клуба Мартин Кинд се сложио да је потез "маркетиншки савршен" и да се нада да ће новорођени навијачи заиста бити одани "Хановеру 96" до краја живота.

"Сада мајке могу да легну, опусте се и размишљају о 'Хановеру 96' док се порађају", коментар је немачког дневника "Шпигл".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се