Поштени налазач тужи власника новчаника

Због „изражене незахвалности“ власника изгубљеног новчаника у којем су били чекови укупне вредности 715.000 евра, Симоне Кјеси, Италијан који га је пронашао, преко суда ће покушати да наплати своју законски регулисану награду која може бити између 71.500 и 143.000 евра.

Симоне Кјеси, Италијан који је пронашао новчаник с чековима у износу од 715.000 евра и предао га полицији, најавио је тужбу против власника новца зато што му је као награду понудио само 500 евра, пренела је данас италијанска агенција АНСА.

Пошто је у фебруару у месту Скандијано, у близини Ређо Емилије, пронашао новчаник с чековима у вредности од 715.000 евра, међу којима и један од 100.000 који је одмах могао да се уновчи, 31-годишњи Кјеси је предао документа полицији тог места, очекујући од власника награду.

Италијански закон предвиђа награду за враћање изгубљеног новца у износу од 10 до 20 одсто његове вредности.

Поштени налазач новца прво је морао да чека да му се власник чекова јави, а затим је добио понуду од 500 евра за награду, што је много мањи износ од оног предвиђеног законом.

Како је пренео један локални дневни лист, Кјеси, трговац из места Сан Мартино, најавио је да ће поднети тужбу против власника чекова како би добио заслужену одштету.

Кјеси је објаснио да му је власник изгубљеног новца прво рекао да је грађевински предузетник и да због економске кризе нема новца, а да му је затим, пре пет дана, његов адвокат понудио награду од 500 евра.

"Осетио сам се као да ме завитлава. Није ми се захвалио, каже да нема пара, понудио ми је 500 евра. Не треба мени ни десет ни двадесет одсто, али 500 евра је 140. део (износа)", рекао је разочарани Симоне.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара