Амбасадор „великог“ имена

И поред изузетне репутације и стручности, дугогодишњег пакистанског дипломату Акбара Зеба не прихватају владе арапских земаља због проблематичног имена које у дословном преводу са арапског значи „највећи пенис“.

Миангул Акбар Зеб, дугогогодишњи амбасадор Пакистана у више земаља, није добио агреман Саудијске Арабије да своју државу представља у Ријаду. Сметња није била његова репутација или кредибилитет, већ искључиво његово име!

Наиме, Акбар је често муслиманско име које се преводи као "највећи", док је Зеб не тако ретко Урду презиме чије значење се не користи у учтивој конверзацији на арапском јер се односи на мушке гениталије.

Дакле, Акбар Зеб на арапском у дословном преводу значи "највећи пенис".

"Високи функционер пакистанске дипломатије није добио дозволу да буде амбасадор у Саудијској Арабији због проблематичног имена које на арапском има веома вулгарно значење", наводи се у саопштењу саудијске владе.

Пре тога је Зеб, стручњак за економске односе са САД, представљао Пакистан у Канади, где његово име вероватно није никоме сметало, осим што је можда био предмет шала на дипломатским коктелима.

Према писању листа "Араб Тајмс", Пакистан је раније више пута покушавао да акредитује Зеба у Уједињеним Арапским Емиратима и Бахреину, али су захтеви увек били одбијани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво