Сватови на изнајмљивање

Због брзог живота и честих селидби младенци у Јапану имају све мање пријатеља, а традиционална свадба захтева велики број званица. Проблем решавају агенције које се баве изнајмљивањем гостију за свадбе.

У Јапану се појавио нови феномен изнајмљивања гостију на венчањима. Агенције типа "рент-а-сват" су измишљене да би се остварила традиционална очекивања о великом броју родбине и пријатеља.

Док у Србији са списка гостију често мора да се прецртава даља родбина због ограниченог броја места у сали, у Јапану је једна млада изнајмила половину својих сватова да не би имала двоструко мање званица од младожење.

Према речима младе, било је срамота да каже будућем супругу да нема довољно пријатеља које би позвала, јер би се младожења, можда, забринуо што млада нема пуно пријатеља.

Јапанци често мењају послове, па и градове у којима живе, што се одражава на смањеном броју пријатеља, док свадбе остају традиционалне. Агенције за изнајмљивање сватова имају задатак да покажу да је њихов клијент друштвена особа.

Изнајмљени гости пролазе посебну обуку. На свадби се претварају да младу или младожењу нису видели дуже време, обраћају им се по надимку из детињства.

Изнајмљивањем сватова се бави око 30 агенција широм Јапана, а захтеви клијената су разнолики.

Једна невеста је тражила четири другарице са факултета, јер је контакт са правим колегиницама изгубила због брзог живота. Док је један младожења затражио пет чланова породице, укључујући и родитеље и сестру, пошто није желео да тазбина сазна да је у свађи са својом фамилијом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи