Интернет петиција сачувала посао „Јутјуб хероју“

„Честити момак“ Дејвид Кили, који је преко ноћи постао „Јутјуб херој“ због тога што га је ТВ камера на послу у аустралијској банци случајно ухватила како гледа еротске фотографије, ипак неће добити отказ. Интернет петиција, став јавности и сама Миранда Кер, чије слике су биле пред њим, извршили су пресудан притисак на одлуку његових послодаваца.

Дејвид Кили, аустралијски банкарски службеник који је снимљен како на послу гледа еротске фотографије док је његов колега уживо давао извештај телевизији, ипак неће бити отпуштен, саопштили су његови послодавци.

Овај менаџер за инвестиције клијената банке "Меквери" (Macquarie Bank) постао је Интернет сензација када је директно укључење у програм "Канала седам" (Channel 7), током којег је случајно снимљен како у позадини гледа фотографије модела Миранде Кер, постављен на сајт "Јутјуб".

Убрзо је финансијски вебсајт "Here is the City" отворио страницу "Помозите да спасимо банкару посао - Придружите се нашој кампањи", на којем су охрабривали читаоце да пишу одељењу за односе са јавношћу банке и утичу да не добије отказ. На његову страну стала је и сама Миранда Кер и понудила да потпише петицију, преносе светске агенције.

Банка "Меквери", позната по добрим зарадама својих запослених, једно време је оклевала, а онда, вероватно под притиском јавности, уз извињење клијентима у његово и своје име, данас саопштила да је истрага случаја окончана и да ће Кили задржати посао. Банка није навела да ли ће против Килија предузети било какве дисциплинске мере.

Случајност (или намештаљка) га учинила Интернет херојем

Килијев колега Мартин Лакос давао је у уторак изјаву о каматним стопама када је Кили отворио мејл са фотографијама Миранде Кер. Потом се више пута окренуо, делујући изненађено, што је подстакло спекулације да је био жртва неслане шале.

А онда је ту теорију још више подгрејао "Канал 10" када је прексиноћ објавио да је Дејвиду "смештено", јер је на крају једног од имејлова које је отворио писало "А сад се окрени", што је он и учинио и "показао лице камери".

Снимак је на сајту "Јутјуб" погледан 1,3 милиона пута, а Кили је добио и велику подршку и на "Фејсбуку".

"Било да је то била намештаљка или не, Кили је крив само зато што је био на погрешном месту у погрешно време. Изгледа као честит момак, фотографије нису биле 'тврде' и већ је довољно отпатио", писало је између осталог у Интернет петицији вебсајта "Here is the City", у знак подршке службенику.

Миранда Кер (26) је, иначе, модел компаније "Викторијас сикрет" и вереница јунака "Пирата са Кариба" Орланда Блума.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи