Рент-а-муж

„Муж на одређено време“, званична услуга која за сада постоји само у Чешкој, пружа могућност супругама чије су „јаче половине“ неупотребљиве за кућне послове, или удовицама и распуштеницама, да изнајме „способног мушкарца“ на сат. У обзир долази све, осим секса.

Од пре неколико година Чехињама стоји на располагању занимљива врста услуге: изнајмљивање "мужа на сат" који долази кући да обави разне поправке, помери кабасте ствари, окречи неку просторију, тј. да посвршава све оно што прави супруг не стигне или не уме да уради.

Овај необични бизнис, који је 2005. лансирао Владимир Симик из Брна, све је популарнији у земљи, нарочито од почетка економске кризе.

На стотине Чеха, који су у последње време остали без посла, похрлили су да узму лиценцу "мужа на одређено време", како овде зову ово ново занимање.

Помоћ углавном траже разведене и старије жене, као и удовице, али и жене чији су мужеви веома заузети или нису вични кућним пословима.

У услуге које пружа "муж на сат" спадају сви типични мушки кућни послови као што су замена сијалица, качење слика, поправка славина, баштовански послови, одржавање аутомобила, итд. Сви осим сексуалних!

Цена је од 250 до 350 круна на сат (10-14 евра) плус трошкови за коришћени материјал.

"Долази, поправља, доводи у ред и након једног сата одлази", овако је описала своје искуство извесна Марија О.

"Много је економичније и пријатније него да морате да се целог живота бавите незахвалним мужем", навела је она.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво