Све онлајн прељубе ће кад престане изолација да се преселе у стварни живот

Како се показало, број оних који и поред сталног партнера праве излете у онлајн порстору са прељубничким намерама у априлу је значајно порастао. Многи покушавају да открију да ли је пандемија коронавируса натерала људе на верност или ће довести до тога да сви постану прељубници, барем преко интернета.

Џесика Леони са онлајн сервиса Илисит енкаунтерс, тврди да ће се пораст онлајн прељуба пресликати у стварни живот чим се ситуација врати у нормалу.

„Kад ова криза заврши, секс ће да процвета. Десиће се слична ствар као после Другог светског рата, биће прави бејби бум. Прељубници су фрустрирани код својих кућа. Свађају се са партерима и траже нешто са стране. Наша истраживања су показала да је порасло коришћење Скајпа и Фејстајма, а прељубници воде видео-секс сеансе са новим партнерима преко телефона, лаптопа или рачунара“, тврди Леони.

Чим карантин и забрана кретања престане, сви ће се они пребацити на физичке афере. Пандемија ће помоћи да се распадну несрећни бракови, верује Џесика. Од жена које су у анкети признале да више не воле своје партнере, њих 20 одсто је рекло да размишља да прекине везу или брак после карантина.

Психолошкиња и сексолог Џенис Хилер се не чуди порасту онлајн прељуба.

„Узбуђење због упознавања неког, макар и онлајн повећава ниво допамина, мотивацијске хемикалије у мозгу. Затим ишчекивање новог, забрањеног сусрета, осјећај узбуђености само расте. Али не треба се заваравати, иако нема физичког контакта, свеједно је реч о прељуби, јер се и даље се гради снажан однос с неким ко није у вашој примарној вези. Особа која вара ће бити незаинтересована за свог партнера, биће јој непријатно. Знаци који је одају су ношење мобилног телефона куда год крене, чак и у тоалет, те нагло прекидање разговора када неко уђе у просторију и слично“, наводи Хилер.

Истраживања показују да људи умањују значење тих онлајн прељуба, називајући их безезлена забава. Обично већина тврди да нису упознали дотичну особу, нити да планирају да наставе ту везу. Али и поред тога показују неискреност и крше нечије поверење, сматра психолошкиња. Њихови партнери ће бити подједнако повређени уколико сазнају за такву аферу.
Психотерапеуткиња Лејла Колинс сматра да пандемија и карантин не би требало да нас подстичу да тражимо сексуална узбуђења ван везе, већ да се усредсредимо на партнера кога већ имамо.

„Већина људи своје партнере гледа на нов начин и цени више него икада. Схватају да су њихова деца и брак важнији од узбуђења које носи прељуба са странцем. Kада многе породице остају без својих вољених због пандемије, време је да размислимо о својим животима и свом понашању, саветује Колинс.
Многи парови су престали да се свађају, додаје психотерапеуткиња, и нада се да ће после искуства пандемије људи више ценити оно што имају.
„Ако варате, нисте особа вредна поверења и немате интегритет. Нећу се извињавати због ових речи. Видела сам последице прељуба. Молим све који размишљају о томе да размисле о томе што имају. Трава није зеленија на другом месту. Ако сте у браку и имате децу, ваш живот не може бити бољи, сматра Лејла Колинс.
Док онима који су се већ упустили у прељубу саветује да или прекину или се разведу.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара