У Турској представљена еколошка супер јахта

Турска компанија „Ред јахт дизајн“ представила је прототип еколошке супер јахте дугачке 65 метара.

Елегантни луксузни брод „Ајс Кајт“ садржи базен, лежаљке, хелидром и сопствени брод за подршку који може превозити посаду и путнике у истраживачке мисије.

Такође поседује простор за ручавање и бар на отвореном, смештај за 10 људи, ђакузи и много сферних стаклених прозора који омогућавају допирање природне светлости.

Футуристичко пловило прилагођено је за боравак породица, његов еколошки мотор развија брзину од око 35 километара на час и инспирисан је „мајком природом“, тврде произвођачи.

Пројекат је још у припремној фази, цена јахте, као ни датум изласка на тржиште још нису објављени, али се очекује да изградња почне у овој години, поручили су из компаније „Ред јахт дизајн“.

„Главни циљ нам је био да кабинама дамо што више светлости и да осигурамо да јахта својим изгледом припада мору, природи и подсећа на водени свет“, наведено је на порталу компаније. 

Јахта има 475 квадрата отвореног простора. Локације за дружење на отвореном, поред ђакузија, подразумевају простор за роштиљ, лежаљке за сунчање на више нивоа, сепарее, простор за припрему у одлазак на роњење и узбудљиво истраживање морских дубина, као и за скијање на води. 

У унутрашњости брода су два салона, од којих се један може претворити у затворени трпезаријски простор са стакленим прозорима.

Четири кабине за госте на предњем делу пловила могу сместити до 10 људи који такође могу користити сопствена купатила и канцеларијске просторије.

„Ајс кајт“ је дизајниран тако да користи „зелене технологије“ а труп јахте је гладак због мањег отпора и потрошње.

Пратећи брод јахте назван је „Ајс гоуст“, који може паралелно крстарити са „Ајс кајтом“.

Ту је и „Супер јахт саб 3“ – подморница која може заронити скоро 300 метара у дубину.

Намера дизајнера је да се јахта користи периодично – по концепту вишеструког поседа, уз поштовање постулата разумног и ефикасног трошења енергије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи