Заједнички одвојен живот као рецепт за успешан брак, али је потребно још нешто

После венчања, парови се најчешће не раздвајају, али све је више оних који се одлучују да живе одвојено.

Глумица Гвинет Палтроу и њен супруг Бред Фалчук живе заједно само четири дана недељно, а глумица Хелена Бохман Картер и редитељ Тим Бартон живе истој кући у Лондону, али одвојено. Да ли је заједнички али одвојен живот тајна дуготрајног и срећног брака?

Адвокатица Елспет Киндер, која је партнер у компанији "JMV Solicitors", један је од водећих адвоката за разводе. Заступала је много оваквих клијената и за Дејли мејл препоручила неколико савета за парове који се одлуче да живе заједничким одвојеним животом.

Истакла је да предбрачни уговори нису препорука само за богате и славне особе, већ да су корисни за све да би се заштитили индивидуални интересиа. Најважније је да се парови договоре где ће живети и проводити време, да ли ће путовати заједно.

Друга важна ствар је да се имовина задржи у случају развода, јер све стечено у браку дели се на пола. У случају да имате децу, већи проценат имовине припада родитељу који ће се бринути о деци. Ако раздвојите имовину и банковне рачуне, не значи да сте све решили. Неопходан је и писани траг да бисте се заштитили.

Додаје да младенци не разговарају о смрти, али је ова тема неизбежна. Препорука психолога је да се о тешким темама разговара што пре.

„Заједнички одвојен живот може да буде срећан избор, али је неопходно да парови заштите лични интерес“, рекла је адвокатица.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво