Трчањем до Москве Александар жели да помогне лозничкој болници

Лозничанина Александра Кикановића упознали смо када је трчао ултрамаратон до Острога и Хиландара. Сад је пред њим нови подвиг – трчаће до Москве како би мотивисао људе да се прикључе његовој хуманитарној фондацији.

Од Лознице до Москве, Александра дели више од 2.300 километара. За пут се припремао шест месеци. Уз беспрекорну кондицију и огромну вољу, мотив је, каже, јасан – да подстакне људе који имају, да помогну онима којима је помоћ неопходна.

„План ми је да сваки да дан трчим и буквално истрчим маратон од 45 километара по деоницама, и да за Дан победе 9. маја стигнем у Русију. Желим да привучем пажњу добрих људи и ту пажњу преусмерим на Фондацију и сав прилив који буде на фондацији 'Александар Кикановић' желим да усмерим, већи део новца желим да усмерим на лозничку болницу“, испричао је Александар.

Од Лознице до Русије путоваће више од два месеца и истрачати 54 маратона, а друштво и подршку пружиће му двојица пријатеља.

„Прихватио сам идем као пратња, као помоћ на путу, што се каже – психолошка и морална, тако да ћу ја бициклом возити поред њега, прећи ћемо заједно доста километара мислим да је права ствар то што радимо, хоћу да помогнем његовој фондацији“, каже Никола Томић из Ваљева.

„Ја сада идем, ево са овим мојим пријатељем мало на бициклу, мало се мењамо, возимо храну смештај и све остало“, каже Зоран Милетић из Лознице.

Ако све буде ишло по плану, Алексадар ће кад стигне у Москву 9. маја постати и први Европљанин који је претрчао толику раздаљину. Ипак, каже, успех ће мерити само бројем људи који се одазову његовом позиву на хуманост.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара