У Белом Блату – 15.000 љубитеља кобасица, оборени сви рекорди

Одржана је седма „Белоблатска кобасица“ – такмичење у прављењу домаћих кобасица по старој рецептури. У село које има мање од хиљаду становника, стигло је више од петнаест хиљада гостију!

Требало је много и среће и умећа да се стигне у Бело Блато. Од раног јутра са свих страна сливале су се колоне гостију, а уз мирис, сачекао их је и велики избор кобасица.

„Купио сам кобасице, замислите од рибе, ја сам мислио да се кобасице праве само од свињског и говеђег меса“, изненађен је један од посетилаца.

„Рибље кобасице правим искључиво од тостолобика и амура“, каже Јан Сладичек, произвођач кобасица из Белог Блата.

„Имамо кобасицу која се прави од коњског меса,али наравно пошто је коњско месо суво и крто, онда ту има двадест посто масноће“, изјавила је Душанка Јелић из Ирига.

У такмичарском делу учествовало је шездесет екипа, а готово две трећине били су мушки тимови.

„Углавном се прави од свињског меса,тајног рецепта нема, стављамо углавном што и сви, свињско месо, со, бибер и паприку“, искрен је Миливој Шогоров, такмичар из Зрењанина.

Организатори се хвале да су ове године оборени рекорди и по броју посетилаца и по броју такмичара.

„Гостију имамо из свих крајева Војводине, Словеније, Румуније, Мађарске. Преко петнаест хиљада већ је ушло у Бело Блато“, рекао је Мирослав Маркуш, председник организационог одбора манифестације.

После „Дана пива“, „Белоблатска кобасица“ је најпосећенија туристичка манифестација у овом делу Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се